Тези бисквити с размер хапка съдържат корнфлейкс за хрупкавост, шам-фъстъци и късчета бял шоколад за сладост. Те са прекрасни с кафе или сладолед след вечеря. От една доза получавате 12 бисквитки.
Можете също така да замразите бисквитеното тесто, когато вече е веднъж оформено. Не размразявате, а поставяте върху хартия за печене и веднага във фурната за 15-20 минути при температура идентична с тази ако не са замразени бисквитите.
ПРОДУКТИ:
- 75 г обикновено брашно
- 20 g бадемово брашно или овесено
- 5 g матча на прах/зелен чай/
- 50 г несолено масло, при стайна температура
- 50 г пудра захар
- 1 среден яйчен жълтък
- 10 г шам фъстък, нарязани, плюс 12 цели фъстъка
- 10 г корнфлейкс
- 25 г бял шоколад, нарязан на ситно
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Загрейте фурната до 180 ° C.
Поставете брашната и зеления чай и разбъркайте заедно.
Разбийте маслото в отделна купа, докато стане меко и кремообразно. Добавете една трета от захарта и разбийте, след това направете същото още два пъти, докато сместа стане гладка и кремообразна. Добавете яйчния жълтък и разбийте отново до гладка смес.
Пресейте брашнената смес и я добавете към яйчената смес - внимателно. Омесете тесто и добавете и нарязаните шам фъстък, корнфлейкс и бял шоколад. Отново месите тестото. .
Разделете на 12 парчета и всяко оваляйте на топка. Поставете върху хартия за печене, оставяйки 2 cm празнина между всяка топка тесто.
Натиснете всяко парче надолу с ръка, за да го сплескате и поставете в средата му по един шам фъстък.
Печете 15 минути или докато сместа изглежда бледо златистокафява около краищата.
Извадете от фурната и прехвърлете върху решетка, за да се охлади. Съхранявайте в херметически затворена форма до пет дни.
Напиши коментар