Продукти:
листа от лапад - 25-30 бр.
150 г ориз
100 г гъби
1 морков
3 стръка зелен лук
3-4 стръка пресен джоджен
сол
черен пипер
олио
Приготвяне:
Измитите листа се попарват за 1 - 2 минути и се оставят да изстинат. Ситно нарязаният лук се задушава в олио заедно с настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Добавя се оризът и леко се запържва, докато стане стъклен. После се долива една ч.ч. вода и се вари, докато оризът поеме течността. Малко преди плънката да се свали от огъня, се добавят подправките. От листата се завиват сарми и се редят в тенджера. Затискат се с чиния, заливат се с вода, малко се посоляват и се варят на слаб огън около половин час.
Напиши коментар