Продукти:
3 големи дюли
400 г кайма /телешка или смес/
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил по желание
1-2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка по желание
2 с.л. олио
600 мл пилешки бульон
пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят около 20 минути, докато леко омекнат. Каймата се смесва с настърганите джинджифил и нарязан на дребно лук, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус. Вместо джинджифил и люта чушка може просто да добавите млян черен пипер. Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава. Налива се бульонът. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото. Печените дюли с кайма се поднасят с наситнен магданоз, полети с малко бульон.
Напиши коментар