Пълнени дюли с кайма

Пълнени дюли с кайма

 

Продукти:

 

3 големи дюли

400 г кайма /телешка или смес/

 2 скилидки чесън

30 г пресен джинджифил по желание

1-2 глави лук

1 яйце

1 люта чушка по желание

2 с.л. олио

600 мл пилешки бульон

пресен магданоз

сол и черен пипер на вкус

 

 

Приготвяне:


Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят около 20 минути, докато леко омекнат. Каймата се смесва с настърганите джинджифил и нарязан на дребно лук, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус. Вместо джинджифил и люта чушка може просто да добавите млян черен пипер. Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава. Налива се бульонът. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото. Печените дюли с кайма се поднасят с наситнен магданоз, полети с малко бульон.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори