Най-лесните сладки със свинска мас

От тефтера на баба

сладки със  свинска мас

Бързите сладки с мас са едни от най-любимите сладки от тефтера на баба. Те стават много пръхкави и вкусни. Рецептата е лесна и много икономична, а резултатът е много вкусен.   

 Необходими продукти:

 

    1 чаена чаша свинска мас

   1 яйце

    1 ч. ч. пудра захар

    2 чаени чаши брашно

    1 ванилия

 

Начин на приготвяне:

     Първата стъпка от рецептата е подготовката на тестото. За да можете да приготвите тестото за масленките маста трябва да бъде мека, но не прекалено и определено не трябва да бъде течна. Разбийте яйцето заедно със захарта и ванилията, след което добавете и маста и разбърквате. Малко по малко добавете и брашното до получаване на меко тесто.

    От масленото тесто оформете масленки с желаната от вас форма. Може да разточите тестото и да нарежете сладките на правоъгълници. Може да оформите масленките и като топчета и да ги украсите с плодчета от сладко например от вишни или пък да поставите по едно орехче.

    Наредете сладките с мас в тава, в която сте поставили хартия за печене и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. Масленките трябва съвсем леко да порозовеят, а не да придобият златист цвят.

След като масленките са вече изпечени, докато са още горещи, ги оваляйте в пудра захар, защото ако го направите, когато са напълно изстинали, пудрата захар няма да полепне по тях.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори