Бързите сладки с мас са едни от най-любимите сладки от тефтера на баба. Те стават много пръхкави и вкусни. Рецептата е лесна и много икономична, а резултатът е много вкусен.
Необходими продукти:
1 чаена чаша свинска мас
1 яйце
1 ч. ч. пудра захар
2 чаени чаши брашно
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на тестото. За да можете да приготвите тестото за масленките маста трябва да бъде мека, но не прекалено и определено не трябва да бъде течна. Разбийте яйцето заедно със захарта и ванилията, след което добавете и маста и разбърквате. Малко по малко добавете и брашното до получаване на меко тесто.
От масленото тесто оформете масленки с желаната от вас форма. Може да разточите тестото и да нарежете сладките на правоъгълници. Може да оформите масленките и като топчета и да ги украсите с плодчета от сладко например от вишни или пък да поставите по едно орехче.
Наредете сладките с мас в тава, в която сте поставили хартия за печене и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. Масленките трябва съвсем леко да порозовеят, а не да придобият златист цвят.
След като масленките са вече изпечени, докато са още горещи, ги оваляйте в пудра захар, защото ако го направите, когато са напълно изстинали, пудрата захар няма да полепне по тях.
Напиши коментар