Впечатлете гостите си с този лесен, но много ефектен и вкусен десерт

Сладкишът е много подходящ за  празнична трапеза.

Впечатлете гостите си с този лесен, но много ефектен и вкусен десерт

Десертите с тиква са любими през цялата година, защото  са едновременно вкусни и полезни. Ако вече ви е омръзнала печената тиква, можете да се възползвате от рецептата за тиквен чийзкейк, който се приготвя със сирене Маскарпоне и бисквити Закуска. Сладкишът е лесен за приготвяне и е много подходящ за  празнична трапеза.

 

 

Тиквен чийзкейк с бисквити и маскарпоне

 Необходими продукти:

1 1/2 кг тиква

700 г сирене маскарпоне

250 г бисквити Закуска

3 яйца

200 г захар

250 г краве масло

400 г подсладено кондензирано мляко

1 пак. ванилия

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета, които се слагат в тава. Поръсва се със захарта и 100 грама от маслото, което предварително сме разтопили. Покрива се с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около един час. След това половината от печената тиква се смила в блендер, а останалата тиква се оставя за отгоре.

Бисквитите се натрошават и се разбъркват с останалото разтопено масло. Според предпочитанията ви може да ползвате бели или кафяви бисквити. Сместа се оформя като блат във форма за торта. Пече се за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Сиренето маскарпоне се разбива с кондензираното мляко и ванилията. Полученият крем се смесва с пасираната тиква и едно по едно се добавят яйцата. Сместа се разбива до пълно хомогенизиране.

Готовият крем се разпределя върху блата от бисквитите и отгоре се нареждат останалите парчета тиква.

Формата с чийзкейка се слага в тава и се налива малко вода. Пече се на водна баня в загрята фурна на 150 градуса за около два часа.

Чийзкейкът може да се украси с разбита сметана, да се поръси с тиквени семки или да се полее с карамелен топинг.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори