Ресторантьорите: 100 000 души са заети в този бизнес и от месеци са без доходи

Ресторантьорите: 100 000 души са заети в този бизнес и от месеци са без доходи

Надяваме се, че на 1 февруари заведенията ще отворят. Вече видяхме първата стъпка - отварянето на ресторантите към хотелите. Това заяви пред БНТ председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. 

Ресторантьорът допълни, че се надява нощните заведения да отворят на 1 март, защото и те са много засегнати.  Работили са едва четири месеца и половина за цялата 2020-та година.

"Ще заработим при строги правила - 50% капацитет, дезинфекция и отстояние между масите", разкри той.  "Факт е, че винаги ще има нарушители, но нека полиция и РЗИ да ги установяват и санкционират", допълни Алибегов.

"28 000 са заведенията в България, а нарушенията са  установени официално в трийсетина, дори и двойно повече да са - на фона на 28 000. А, защо се нарушават правилата? Защото три месеца хората стоят без доходи. Когато има нарушения, трябва да има актове", допълни Алибегов. 

"Предложихме работата на заведенията да бъде до 23:30 ч. Хората в България са свикнали да ходят на ресторант по-късно. В 23 часа да им се дават сметките и до 23,30 - да сме затворили", каза председателят на Асоциацията на заведенията в България. 

"Загубите ни не могат да се изчислят, важното е да си върнем служителите. Много е важно да отворим и повече да не затваряме", съобщи Алибегов. 

"Няма накъде да отстъпваме повече. Направихме всичко възможно - дезинфектанти, машини, пречистватели за въздух", коментира още той. 

"Да отворим заведенията и без позволение е хубав начин на протест", разкри председателят на Асоциацията на заведенията в България. 

"Браншовете в България не трябва да се делят - 100 000 души са заети в ресторантьорския бизнес и от месеци нямат доходи!", завърши Ричард Алибегов. 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори