Ягодите са безспорен фаворит сред плодове, а сладкишите с тях са направо неустоими. Когато са включени в любимите ни десерти или съчетани с други плодове, ягодовите изкушения са любими на малки и големи.
Необходими продукти:
Около 300 г ягоди
5-6 ягоди за украса
2-3 с. л. захар
2 с. л. лимонов сок
1/2 пакетче ягодов крем „Оле” без варене
200 мл. прясно мляко
100 г заквасена сметана
100 г маскарпоне
Бисквити
Бишкоти
2 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне:
По-голямата част от ягодите се смилат с блендер. Слагат се в касерола или тенджерка съд с две-три супени лъжици захар и прясно изцеден лимонов сок.
Съдът се поставя на котлона. Ягодите се варят, докато се получи не много гъст сос. Щом се постигне желаната гъстота, съдът се дръпва от котлона, за да се охлади.
Прясното мляко се разбива с половин пакет крем „Оле” на гладък крем. В друг съд се смесват маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
След като се разбъркат добре, към полученият крем се добавят две-три супени лъжици от охладеният сос. Разбърква се, докато ягодовият крем придобие равномерен розов цвят.
На дъното на десертни купички или чаши начупваме малко бишкоти. Върху тях се слага слой розов крем, слой нарязани пресни ягоди, следва слой крем, слагат се бисквити и се завършва със заливка от ягодов топинг.
Кремът се декорира с ягоди и листенца мента. Чашите с десерта се слагат в хладилник да се охлади крема.
Напиши коментар