Пилешки дробчета на фурна с гъби и бира

дробчета с бира

Печените меса, приготвени с бира, придобиват уникален вкус. Пивото може да се добавя в най-различни ястия, а резултатът е, че ги прави много ароматни.

Бирата е чудесно средство за мариноване на меса, които стават по-крехки. Птичето месо получава чудесен вкус, ако се глазира или се полее със сос, в който е сложена бира. Това се отнася също за пилешките крилца и субпродукти като дробчета и воденички.

За по-леките меса е подходящо да се използва светло пиво, защото тъмните бири по принцип имат много по-изявен вкус. Затова те са по-добри за телешко или свинско. Процентът на алкохола също е от значение за вкуса на ястието. Безалкохолните бири могат да се използват, но са твърде леки и присъствието им почти не се усеща. Затова заложете на светло пиво със среден градус.

Можете да си приготвите много вкусни дробчета на фурна с помощта на бира. Добавете също лук, гъби и моркови за още по апетитен вкус и аромат.

 

Необходими продукти:

250-300 г пресни гъби

1 опаковка пилешки дробчета

1 кубче пилешки бульон

2 глави лук

1/2 ч. ч. бира

2 моркова

50 мл. олио

Чубрица

1 ч. л. червен пипер

черен пипер на вкус

сол

Начин на приготвяне:

Почистете пилешките дробчета и ги измийте старателно, след което ги подсушете. Измийте и нарежете лука, гъбите и морковите на едри парчета.

Сложете дробчетата в тава за печене, поръсете ги с малко сол. Разтрошете отгоре едно кубче пилешки бульон и разбъркайте, за да се овкусят. Внимавайте със солта, защото бульонът също е солен.

 Върху дробчетата сложете нарязаните гъби, моркови и лук. Овкусете допълнително с чубрица, червен и черен пипер. Залейте с олиото и половин чаша бира и разбъркайте. Сложете фолио за печене.

Включете фурната на 220 градуса. Печете апетитното бирено мезе около половин час, след което махнете фолиото и допечете до пълна готовност.

При сервирането можете да поръсите порциите с пресен магданоз. Поднесете на трапезата и богата сезонна салата от пресни зеленчуци.

И накрая, не забравяйте, че към това вкусно ястие, приготвено с бира може да сервирате изпотена чаша или бутилка с пенливата течност.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори